#talaljfogast
Image default

Szerencsét hozott a négyéves kisfiú: gyönyörű halakat fogott a testvérpár Szászpán!

Szerencsét hozott a négyéves kisfiú: gyönyörű halakat fogott a testvérpár Szászpán!

Az országos hírnévű Szászpa Horgásztó az 5-ös főút 65-ös kilométerénél található, Lajosmizsétől 1,5 km-re Budapest felé. A gyönyörű természeti környezetben fekvő horgásztó két külön tóból áll. Egy 4,5 hektáros nagyobb tó, amiben közkedvelt őshonos fajták gazdagon találhatók, 20 db horgászhellyel. Emellett egy kisebb, 0,5 hektáros tó, ami a biztos fogás érdekében – egyfajta vígasztóként – tömve van kisebb halakkal, 5 db horgászhellyel várja a horgászokat. Egyaránt közkedvelt a rakós- és matchbotos, úszós készséggel rendelkező horgászok körében, és a fenekezővel, nagyhalra vágyók között.

A Szászpa horgásztó egy remek kis “családi” pecáról szóló bejegyzást osztott meg közösségi oldalán. A történet különlegessége, hogy a csapat tagja volt egy négyéves kisfiú is, aki a képek tanúsága szerint – a januári idő ellenére is – remekül érezte magát! Nem mellesleg gyönyörű halakat fogott a család!

Mint posztjukban írják, Miklós az Öccsével és a 4 éves Kisfiával pecázott a szigeten.

“Nagyon jó volt, 2db tok, 1db kecsege, 1db ponty és sok keszeg jött. A bója sort horgásztuk. Az etetés kevés magmix+pellet, a csali pedig pellet és fűzött kukorica volt.”

Gratulálunk Nektek!

Szászpa a “Nagy tokok otthona”

Szászpát gyakran emlegetik a “Nagy tokok otthonaként” is, nem véletlen. Gigantikus tokhalai közül egyfajta kuriózumként emlegetik a tó egyik lakóját, a “Nagy Fehér” névre keresztelt, immáron 37 kg-nál is többet nyomó  tokhalat. Az idelátogatók sokan szinte csak rá utaznak, de nem mindenki olyan szerencsés, mint Rojkó Istvánék voltak szilveszter éjszaka.

Az alábbi Facebook postban számol be az eseményről büszkén a tógazda:

Két nap múlva  újra felbukkant

A horgásztó közösségi oldalán egy igazi újévi örömpecáról számolt be, melyet először csak egy sejtelmes videóval szemléltettek a követőkkel. A pecán Vivi és Arni vett részt, akik már 8 éve lelkesen látogatják, jelenleg pedig tevékenyen is segítik a tó és a közösség mindennapjait.

A helyszínt már ismerő vendégek számára egyértelmű volt, hogy ki is akadhatott horogra.

NEM MÁS, MINT AZ IGEN JÓ ERŐBEN LÉVŐ “NAGY FEHÉR” TETTE TISZTELETÉT ÚJRA

“Jól tippeltetek!
Arniék bizony a NagyFehérrel indították az idei szezont!!! 😍🍀👏👏👏
Vivi botjával fogta ki Arni, mert Vivit épp feltartottam és nem volt ott. Hogy szerethet! 😂🙈

A vízforgatóhoz pecáztak egy szem, 20 mm-es Bait Fabrik BCX Food Concept (Halas – Gyümölcsös) dippelt csalizó bojlival. Az etetés 5 szem ugyanilyen, nem dippelt bojli volt.  A fárasztás bő fél óráig tartott, a visszaengedés 1 másodpercig.” – írják a tó közösségi oldalán.

A büszke páros a “Nagy Fehér” társaságában

Gratulálunk a szerencsés horgászoknak a gyöngyörű fogáshoz!

(Forrás: Szászpa Horgásztó Facebook, Képek,borítókép: Szászpa Horgásztó Facebook)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

15 kilós tőponty és egy 2-es compó rakóssal!

gyilkosbalna

FRISSÍTÉS ! Hatalmas compó az RSD-ből! Megdőlt az országos rekord !

gyilkosbalna

Remek hangulat, napindító szíverősítő, ízletes harapnivaló, na meg persze gyönyörű halak színesítették a Hévízgyörki horgászversenyt!

gyilkosbalna