#talaljfogast
Image default

311 jelölt, gyönyörű kecsegét telepített a Szövetség a Dunába Esztergomnál!

311 jelölt, gyönyörű kecsegét telepített a Szövetség a Dunába Esztergomnál!

A hétfői napon kihelyezésre került “Katalin” és “Jelölt Kázmér” másik 311 db társával együtt Esztergomnál! – kezdte bejegyzését a Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége.

 

Mint írták,

a 300 kg kecsege minden egyede külön egyedi azonosítóval van ellátva.

Köszönjük a lehetőséget a MOHOSZNAK ill. a Bajcshal Kft- nek a kifogástalan kecsege állomány biztosítását! – jegyezték meg hálásan. 

Ötezer előnevelt kecsegét telepített a Szövetség a Dunába, az őshonos halállomány erősítése érdekében

Sporthorgász Egyesületek Győr Moson Sopron Megyei Szövetsége néhány napja 5000 darab előnevelt kecsegét telepített a Dunába – közölték weboldalukon.

Mint írták, ezt megelőzően legutóbb március második felében a halak napján a Rába nicki duzzasztott és a fölötti, Vas vármegyei szakaszán több részletben került 150 kilogramm kecsege (0,4-0,7 kg közöttiek) a folyóba a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége közös haltelepítési akciójában, a Rába őshonos halállománya erősítése érdekében.

Most a kecsegék az alábbi helyszínekre kerültek:

Dunakiliti, Gönyű, Nagybajcs, Vének és Ásványráró.

Gyönyörű, kétnyaras kecsegéket telepített a Szövetség a Dunába!

Magazinoldalunk is beszámolt róla nemrég, hogy a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége a közösségi oldalán osztotta meg a kecsegetelepítés részleteit. 

Mint bejegyzésükben írták, a csütörtöki napon (2024.04.04.) megérkeztek a kétéves növendék tokok az új lakóhelyükre. Az életerős, aktív 40-60 cm-es kecsegék kis bizonytalankodást követően méltóságteljesen úsztak a Duna mélyebb szakaszainak irányába. Remélik, hogy a bőséges táplálék révén gyors növekedés mellett, kellő mennyiségű megmaradással is számolhatnak.

A kecsege utánpótlás programuk célja, hogy mihamarabb újra a fogható halaink között tudhassák ezt a kiváló halfajunkat. Szeretnék, ha ez legkésőbb 2030-ra megvalósulhatna – zárták bizakodva a posztot.

Tavaly októberben a Körösökbe is érkezett kecsege

Több száz kiló kecsege érkezett a Körösökbe! – számoltunk be az örömhírről az ősszel. A folyókban egykor stabil állományokkal rendelkezett, de az ezredfordulóra drasztikusan megritkultak a vérteshalak. Októberben 400 kg-ot telepített a MOHOSZ.

Magyar Országos Horgász Szövetség pályázata keretében érkeztek jelölt kecsegék a Körösökbe – tájékoztatott Facebook-oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

A kecsege állománynövelő telepítése és a fogások monitorozása a foghatóvá tétel érdekében III. jogcímen meghirdetett, és elnyert pályázata keretében a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége múlt héten szerdán és csütörtökön

ÖSSZESEN 400 KILÓ, EGYEDI JELÖLÉSSEL ELLÁTOTT KECSEGÉT HELYEZETT KI A HÁRMAS-, SEBES-, KETTŐS- ÉS FEKETE-KÖRÖSBE.

A Körösökben egykor stabil állományokkal rendelkező, de az ezredfordulóra drasztikusan megritkult vérteshalak érkezése nem újdonság a térség folyóvizeinek életében. A KHESZ már 2010-ben programot hirdetett a kecsegék fogyatkozó állományainak megerősítéséért, azóta minden évben, így idén tavasszal is telepítettek saját forrásból.

 Szövetség kérte a horgászokat, hogy jelölt kecsege fogása esetén jegyezzék fel a krotálián (jelölő pálcikán) olvasható egyedi azonosító számsort, és a KHESZ elérhetőségeinek valamelyikén küldjék el számukra.

Az ősszel telepítésre kerülő kecsegéket régi haltermelő partnerük a Rideg & Rideg Fish Farm Kft. biztosította, munkájukat ezúton is köszönték a bejegyzésben.

(Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége. Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége Borítókép: HAKI-illusztráció)

Halazin

kjhf

KAPCSOLÓDÓ

Lenyűgöző színű kék homár akadt brit halászok hálójába!

gyilkosbalna

Egy 20-as fehér tok torpedó vette fel a bojlit Maconkán!

gyilkosbalna

Két tucat pontyot fogott Tisza Balázs a paprikás kenyér ízű bojlit tesztelve!

gyilkosbalna