#talaljfogast
Image default

Ismét medőlt a Fás-tavi pontyrekord!

Ismét medőlt a Fás-tavi pontyrekord! Pár napon belül másodjára dőlt meg, de ezúttal már 20 kg feletti az új pontycsúcs!

Néhány napon belül másodjára dőlt meg a hivatalos fás-tavi pontyrekord, ezúttal elérve a 20 kilogrammos súlyhatárt – osztotta meg büszkén a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége közösségi oldalán. 

Amint az a szerencsés horgász, Málik Csaba beszámolójából kiderül, egy gyors éjszakai peca hozta meg a nem mindennapi fogást:

„Kedden munka után kiugrottunk szalonnasütésre a Fás-tó partjára, egy kis rapid pecával egybekötve. Ezért csak minimális felszerelést vittünk magunkkal: a botzsákba kerültek a 360 cm-es kis finom feeder botok, az orsókon 0,22 mm-es monofil zsinórok, 0,14-es fonott horog előkék, ezeken pedig a kis pontyozó horgok. Így vágtunk bele az éjszakába, persze etetés nélkül itt se megy. 12 rakétát belőttünk, tigrismogyorót és erjesztett kukoricát vegyesen. Csali egy szem ananászos gumi kukorica volt. Egy jó 10 kg-os tükörponttyal indítottunk, majd 2:15 perckor szélcsendes időben, erőteljes húzós kapással jelentkezett életem eddigi legnagyobb pontya, ami egyben az egyéni ponty rekordom is. Öcsém Máik Richárd segítségével 15-20 perces fárasztás után sikerült megszákolni ezt a gyönyörű halat, ami pontosan 20 kg-ot nyomott és 85 cm hosszú volt.

A halőr kiérkezéséig a hatalmas bojlis merítőbe tartottam a halat a vízben állva, hiszen ekkora halra nem készültünk és csak egy 3 m-es verseny haltartó volt nálunk. A halőr kiérkezése után dokumentáltuk a hal adatait és kíméletes bánásmóddal visszaengedtük éltető elemébe.”

19,40 kg volt a korábbi rekord

Pár napja írtuk, hogy egy éjféli, majd’ 20-as pikkelyessel dőlt meg a Fás-tavi pontyrekord!  Tóth András számára hatalmas volt az öröm, hiszen saját rekordját is megdöntötte a 19,40-es gyönyörű bajuszossal! 

Örömmel számolt be arról a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, hogy egy közel húsz kilogrammos példány megfogásával néhány nappal ezelőtt megdőlt a hivatalos fás-tavi pontyrekord.

Tóth András 2024. május 19-én éjszaka, 23 óra 30 perckor fogta meg a tórekordot jelentő 19,40 kilogrammos pikkelyest. A szerencsés horgász beszámolója így hangzik:
„Az éjszaka folyamán a Fás-tavon fogtam egy 19,40-es tőpontyot. Jeleztük az illetékes halőrnek. Az ő elmondása alapján az eddigi rekord 18,90 kg volt. Fogási körülmények: szeles, borongós idő, kb. 15 perc után sikerült kiemelni. Mérés után vissza lett engedve.

Saját rekordomat is megdöntöttem ezzel a gyönyörű tőponttyal. Csali: 16-os ananászos bojli.”

Gratulálunk a szép fogáshoz!

(Forrás: Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Ingyen elvihetőek az Alcsi-Holt Tiszából lehalászott törpeharcsák!

szurkeharcsa

“Orrhegyről” kapott az órási, 11,2 kg-os dunai süllő!

gyilkosbalna

15 kiló feletti tőponty akadt horogra a Látóképi-tározón

gyilkosbalna