#talaljfogast
Image default

Megtartotta első edzését a magyar pergető csapat a XXI. Parti Pergető Világbajnokságon

Megtartotta első edzését a magyar pergető csapat a XXI. Parti Pergető Világbajnokságon. A napokban rendezik a XXI. Parti Pergető Világbajnokság Bosznia-Hercegovinában, Kiseljakban. 

Tegnap mi is beszámoltunk róla, hogy megérkezett a magyar csapat a XXI. Parti Pergető Világbajnokságra Bosznia-Hercegovinába, Kiseljakba – közölte a Magyar Országos Horgász Szövetség – MOHOSZ közösségi oldalán. 

Most pedig már az első kötelező edzésnapot is megtartották, számolt be a történésekről az alábbiakban a MOHOSZ: 

“Egy kis hazai trükközéssel a megcsavart edzésnap egyetlen tanulsága, hogy bármi is történhet és fordítva.
A helyi rendezők és a szövetség úgy döntött, hogy a kötelező edzésnapra nem telepít halakat a versenypályákra, így a súlyozáson kívül nem nagyon lehetett mást gyakorolni, minden a versenyen való gyors reagáláson és alkalmazkodáson fog múlni.

Ettől függetlenül nagy elánnal vágtak neki a magyar fiúk az edzésnek, sikerült is néhány szép halat egy rövid időre a szákba terelni, de fontos volt, hogy ezeknek a halaknak a megfogásából nem szabadott semmilyen konzekvenciát levonni, hiszen a frissen telepített halak teljesen máshogy fognak viselkedni, mint a régi telepítésekből elvadult állomány.

A szervezőket dicséret illeti a pályaválasztás tekintetében, hiszen mind a 4 szakasz olyan egyenletes, hogy nincsenek egyértelmű nyertes pozíciók, így biztosan kiélezett harcok fognak kialakulni. Általánosan elmondható a 4 pályarészből 3-ra, hogy rendkívül technikás pályák, és nagy valószínűség szerint a versenyzők technikai tudása fogja eldönteni a végső sorrendet, hogy ki mennyire tudja meghorgászni a rendkívül sebesen rohanó mély vizet, vagy, hogy az akadók horgászatát ki-hogyan tudja szakadások nélkül megoldani.

A holnapi reggelen kerülnek sorsolásra a szektorok, ezt követően mindenki megindulhat a saját szakaszára és 09:35-kor kezdetét veszi az XXI. Parti Pergető Világbajnokság.

A kezdőcsapatunk: Gégény Viktor, Antal Gábor Plank Zoltán, Kovács Tamás József
Tartalék: Horváth Tamás
Szurkoljatok a magyar csapatnak óriási szükség lesz rá. Hajrá Magyarország!”

(Forrás: MOHOSZ)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Közel méteres csuka akadt horogra a Keleti-főcsatornán!

szurkeharcsa

Balinparádéval indult az RSD Boatfishing idei első túrája a tilalom után!

szurkeharcsa

Gyönyörű compópárost terelt szákba Látóképen az ügyes rakós horgász!

gyilkosbalna