#talaljfogast
Image default

FRISSÍTÉS! Hivatalosan is Molnár György kapitális dévérkeszege lett az országos rekord!

FRISSÍTÉS! Hivatalosan is Molnár György kapitális dévérkeszege lett az országos rekord! A 6,13 kg-ot nyomó,74 cm-es testhosszal rendelkező óriáskeszeg felkerült a ranglista élére.

Portálunk húsvét hétfőn számolt be Molnár György rábai horgász Szentgotthárdnál fogott hatalmas haláról. Mint korábban írtuk, a rekord méretű fehérhal szinte biztos, hogy megdöntötte az országos csúcsot. De mivel nem történt helyszíni hitelesítés, ezért a MOHOSZ elbírálásán múlott, jóvá hagyja-e  történelmi eredményt a beszolgáltatott információk alapján.

Molnár György sporttársunkkal ezen oknál fogva folymatos összeköttetésben voltunk, hogy időben informálódjunk az illetékes szervek döntéséről. A tegnapi napon örömmel értesített bennünket, miszerint a helyi szövetség illetékese jelzett neki. Megtörtént az egyeztetés a MOHOSZ-os kollegákkal, akik jóváhagyták a hazai csúcsdöntést.

Így hivatalosan is A Molnár György  által fogott 6,13kg-os , 74 cm-es dévérkeszeg lett az országos rekord!

Horogra akadt Magyarország eddigi legnagyobb dévérkeszege! Országos rekord lehet belőle! A szerencsés horgász, Molnár György a Rábából fogta ki method feederezés közben a kapitális példányt.

Molnár György horgásztársunk  nagypénteki horgászatát koronázta meg egy történelmi sikerrel. A Rábán, Szentgotthárdnál, egy igazi akadós, vadvizi terepen sikerült method feederezés közben megakasztania egy akkora dévérkeszeget, ami meghaladja az eddigi, 2014-ben felállított országos rekordot. Horgásztársunk magazinunknak is mondott néhány szót lenyűgöző eredményéről.

Új országos dévérkeszeg rekord lehet Molnár György fogása

“Március 29-én pénteken method feederezés közben sikerült horogra csalnom egy kapitális méretű dévérkeszeget. Gyermekkorom óta horgászom ezen a vízterületen. Fogtam már szép, méretes keszegeket, 2-3 kg körülieket, illetve nagyobb pontyokat is. Rekordméretű hallal viszont mindidáig nem volt dolgom. Edesapám is velem volt a fogásnál.

A fárasztás kb. 10-15 percig tartott, és a partraemeléskor magunk sem hittünk a szemünknek!

A merítés után egyből telefonáltam a szomszédomnak, hogy jöjjön át megnézni amit fogtam, mert itt bizony rekordhalról van szó!  Egy másik barátom is meglátogatott minket és csodájára járt a gyönyörű példánynak. Két mérleggel is lemértük, hogy biztosak lehessünk a súlyában. ” – mesélte magazinunknak az eseményeket.

Felszerelése szerencsére igazi nehéz terephez volt igazítva, így méltó módon tudta le a küzdelmet a  kapitális hallal, nem nagyon kellett aggódnia a szakadás miatt. Egy heavy feeder bottal, 0,14-es fonottal szerelt orsóval, 0,12-es ugyancsak fonott előkével és 8-as horoggal akasztotta meg a hatalmas lapátot.

“Ezen a terepen, akadók között csak ilyen felszereléssel tudod felvenni a harcot ezekkel a rendkívül erős halakkal. Volt már rá példa, hogy a 30-as monofil zsinóromat úgy tépte el egy nagyponty, hogy magam sem hittem el. Csalinak egy popupot használtam, sötét folyóvízi etetőanyaggal megtöltve a kosarat ” – részletezte.

A kapitális dévérkeszeg tömege 6,13 kg, testhossza 74 cm volt.

Ezzel megdőlhet az eddigi országos rekord!

Halőri hitelesítés nem történt, ellenben a hal visszaengedését követően azonnal felvette a kapcsolatot a helyi szövetséggel. Tanácsukra a fogását és az azt igazoló felvételeket feltöltötte a MOHOSZ rekordlistájának regisztrációs felületére. A történéseknek két szemtanúja is volt Györgyön kívül, édesapja és szomszédja is. Ezen bizonyítékok elegendőek lehetnek sikerének hivatalos igazolásához is.  Amennyiben a Szövetség jóváhagyja fogását, ezzel a gyönyörű eredménnyel megszülethet az új magyar országos rekord!

Ha véletlen nem így alakulna a dolog, horgásztársunk akkor is maradandó élménnyel gazdagodott.

“Ha elfogadják, ha nem, a tudatomban és szívemben örök élmény marad. És akik látták, tudják, hogy a rekord halat tartottam a kezemben!”

– tette hozzá beszámolójához.

Érdekesség, hogy a halfaj tekintetében az eddigi regisztrált rekord ugyancsak a Rábából származik. Kiss Ferenc nevéhez fűződik, aki 2014 november 11-én fogta meg 6,02 kg-ot nyomó, 63 centis csúcspéldányát. A halat a folyó jakabházi szakaszán sikerült horogra csalnia.

Kiss Ferenc és az eddigi rekord

Gratulálunk Molnár Györgynek !

Halazin

 

KAPCSOLÓDÓ

A 24-es ponty fotózásakor húzta el a botot a másik 24 kilós!

gyilkosbalna

Újra hatalmas pontyot csalt horogra Látóképen fiatal horgásztársunk, ifj. Szabó László!

gyilkosbalna

Lenyűgöző képek mutatják, ahogy megérkezik a tavasz a Hámori-tóhoz!

gyilkosbalna