#talaljfogast
Image default

Háromnyaras pontyokat teleptettek a csongrádi vizekbe

Háromnyaras pontyokat teleptettek a csongrádi vizekbe! Jelentős mennyiségű bajuszos került a Tiszába, Marosba és az Akolszögi-holtágba. 

Háromnyaras pontytelepítés történt! – osztotta meg Facebook oldalán a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége.

Mint írták, tájékoztatták a horgászokat, hogy 2024. június 5-én a Tisza (𝟮𝟳𝟰𝟮 𝗸𝗴) és Maros (𝟲𝟮𝟬 𝗸𝗴) folyókba és az Akolszögi-holtagba (𝟴𝟭𝟰 𝗸𝗴) történt pontytelepítés összesen 𝟰𝟭𝟳𝟲 𝗸𝗴 mennyiségben.
A telepítések több helyszínen, a tiszai telepítés: Mindszenten (1303 kg) és Szegeden (1439), a marosi: Makón a homokbánya partszakaszán valósult meg.

A folyóvízi telepítéseket a NÉBIH Állami Halőri szolgálata végig kísérte és ellenőrizte, melyről jegyzőkönyv készült. A pontyok egészségesen, kiváló kondícióban kerültek a vizekbe, minden hal elúszott.

Május végén közel 5 tonna, 2,5 kg átlagsúlyú ponty került telepítésre.

Háromnyaras pontyok érkezéséről tájékoztatta a horgászokat a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége közösségi oldalán.

Mint írták 2024. május 28.-án gyönyörű pikkelyes pontyok érkeztek az Atkai-holtágba (1616 kg), a Salakos csatornába (809 kg), a Matyéri-víztározóba (501 kg), valamint a Sárgás (813 kg) és a Lisztes (845 kg) Gyálai-holtág szakaszokba. A háromnyarasok – a dénesmajori halastavakból – 2,5 kg feletti átlagsúllyal, egészségesen kifogástalan kondícióban kerültek a Szövetség zárt vizeibe.

 

Pár napja 50 ezer balinnal gazdagodtak a csongrádi vizek!

A Szövetség nagy számban, három helyszínen telepítette a vármegyei vizekbe az előnevel ragadozókat. 

Balin telepítés történt! – osztotta meg közösségi oldalán a jó hírt a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége.

Mint bejegyzésükben tájékoztatták a horgászokat, a tegnapi nap folyamán (2024. május 27.) előnevelt balinok kihelyezése valósult meg a Matyéri-víztározó (10.000 db), a Gyálai-holtág (15.000 db) és az Atkai-holtág (25.000 db) vizeken. Az életerős ivadékok (összesen 50.000 db) a bajai haltermelő partnerüktől került beszerzésre.

Keszegeket és süllőket is telepített a Csongrád Megyei Szövetség

Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége közösségi oldalán újra beszámolt a sikeres haltelepítésükről. Rövid bejegyzésükben kiemelik, hogy  2024. február 22-én vegyes korosztályú keszegek (Atka: 4 q, Gyála 4 q, Matyér 2 q összesen 10 q) és egynyaras süllők (Salakos: 2 q) érkeztek vizeikbe.

Köszönik bejegyzésükben a Csanyteleki Halgazdaságnak a kiváló kondícióban lévő állományok beszerzési lehetőségét.

Harcsák is érkeztek

Tízezernél is több harcsát telepített a Szövetség a Tiszába és a Marosba! Egynyaras ragadozók telepítésével növelte a harcsaállományt folyóinkban a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége.

A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége 2024. február 20-án összesen 2549 kg egynyaras szürkeharcsát telepített a kezelésében lévő Tisza és Maros folyókba.

Mint közösségi oldalukon írják, a jó kondícióban lévő halak 20 dkg-os átlagsúllyal, mintegy 25-30 cm-es testhosszban érkeztek új élőhelyükre.

A Tisza folyóba Szegednél 810 kg, Csongrádnál 1233 kg, míg a Marosba Makónál 506 kg bajuszos ragadozó érkezett.

(Forrás: Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Már az első 24 órában 150 darabnál is több harcsát fogtak a leveleki versenyen!

szurkeharcsa

Krokodil végzhetett az ismert horgásszal Ausztráliában

gyilkosbalna

Ez aztán a bátorság: partra vetődött hatalmas cápa életét mentették meg strandolók!

gyilkosbalna