#talaljfogast
Image default

Új országos compó rekord, ismét az RSD-ből! A szerencsés horgász történelmi fogásáról mesélt nekünk.

Új országos compórekord, ismét az RSD-ből! A szerencsés horgász a történelmi fogásról mesélt nekünk. 
A népszerű horgászvíz szinte ontja magából a szebbnél szebb doktorhalakat. Természetesen a vízkezelő mindent megtesz a gyönyörű, őshonos példányok megóvásának érdekében, így “teljes védelmet” élveznek a doktorhalak a Dunaágon.

Még egy év sem telt el azóta, hogy az RSD-n Szabó Krisztián országos rekordot döntött kapitális compójával. A hal tömege 3,48 kg volt, testhossza pedig 48 cm. Azóta számos gyöngyörű példányt fogtak már ki a közkedvelt “Kisdunából” , viszont egyikük sem ütötte meg a tavaly októberben horogracsalt doki méreteit.

A tegnapi napon, 14 órakor Csont Dávidnak  Makádnál viszont sikerült überelni a 2023-as abszolútot!

A fogásról egy már ismert, igencsak aktív horgásztársunk, Bán Szabolcs értesített bennünket, hisz az Ő szomszédságában történt a nem mindennapi eset.

 

“Régóta horgászom, de az RSD-re csak pár éve kezdtünk el járni “vendégként” , ahogy azt most is tettük. Évente 5-6 alkalommal látogatunk el ide, de nagyon szeretjük ezt a vizet!

Egyszerű, matchbotos pontyozást terveztünk, a stég közelében lévő töklevelek mellé etettünk, és elsőként kukoricával próbáltuk horogracsalni  a bajszosokat. Ez a csali annyira nem volt eredményes, ezért váltottam közepes méretű gilisztára. Szinte 2 perc sem telt el, máris egy intenzív kapás jelentkezett. Ahogy húztam kifele, először azt hittem egy szebbecske ponty van a horgomon. Ahogy felszínre került, láttam, hogy itt egy gyöngyörűséges compóról van szó.

Körülbelül 5 percig tartott a küzdelem, aztán partrakerült ez a gyöngyörű doki. – Mesélte magazinunknak Csont Dávid

 

A szerencsés spori elsőként nem szentelt volna különösebb “felhajtást” fogásának, ránézésre mindössze 2 kg körülinek saccolta, ám a fiatal szomszédja gyorsan áthozta mérlegelő felszerelését, és gyorsan lecsekkolták, mi a valódi tényállás.

“Pár házzal mellettünk lévő szomszédunk, Bán Szabolcs horgásztársam is  átjött megcsodálni ezt a gyöngyörűséget. Nekem szemre nem tűnt ekkorának, valamivel több mint 2 kg fölé saccoltam tömegét, és bejelenteni sem szerettem volna mindenképp. Szabi viszont meggyőzött, hogy mérjük le, mert szerinte itt  az általam becsültnél jóval többről lehet szó!” – folytatta beszámolóját.

 

A kapitális compó mérlegelő matrac tömegét levonva 3,6 kg-ot nyomott, testhossza 46 cm, kerülete pedig 40 cm volt!

Azonnal riasztották a halőri szolgálatot, hisz a halfajt illetően ilyen méreteknél már bejelentési kötelezettség játszik, mindemellett ők is tudták, hogy itt bizony új országos rekord került partra!

“A halőri hitelesítés megtörtént, így – a garantált jutalomjegy mellett – az országos rekord is hivatalos lesz!
Szívből gratulálunk!”
– írták az RDHSZ közösségi oldalán.

 

Az RSD eddigi legnagyobb kifogott compójának hitelesítése

Dávid kb. 2 évvel ezelőtt az Angyali-szigetnél már fogott egy szebbecske compót, az viszont “mindössze” 70-80 dkg-ot nyomott, így igencsak meglepődött a mostani fogása láttán.

A szomszédban Szabiéknál már volt aznap egy hitelesítés

Min korábban beszámoltunk róla, Bán Szabolcs és édesapja komolyan bekezdtek az amurszezont illetően. Tegnap, még a szomszédjuk compórekordja előtt nála is történt egy hitelesítés.

Egy gyöngyörű, 23,1 kg tömegű amurt terelt szákba a déli órákban.

A közel 33 kilogrammos fogásuk óta rendszeresen húzzák a kapitális nádrágókat. Ezen a képen plédául,

június 1-jén egy 25,94 kg-os példány lett hitelesítve az RDHSZ halőri szolgálata által.

A nap igencsak jól alakult, hisz 14-18 kg közöttiből is 4 darab jött.

Gratulálunk a horgásztársaknak!

(Forrás: Bán Szabolcs, Csont Dávid, Képek : Bán Szabolcs, RDHSZ Facebook)

 

 

KAPCSOLÓDÓ

A sikeres zsírraktározás áll a gyűlölt balatoni invazív kagyló elszaporodása mögött!

gyilkosbalna

Közel 20 kilós pergetett harcsa jött a tisza-tavi keszegíváson!

szurkeharcsa

Rekkenő hőségben fogták a gyönyörű amurokat és pontyokat a fiatal versenyzők az Országos Bajnokság első napján

gyilkosbalna