#talaljfogast
Image default

Rászoruló gyerekekért pecáztak a Mikulások – Visszatekintő

Rászoruló gyerekekért pecáztak a Mikulások – Visszatekintő egy csupa szív eseményre 2020-ból, amikor tombolt a pandémia és a vele járó nehézségek.

Az Ugly Stik nagy múltú, horgászfelszereléseket gyártó és forgalmazó cég World’s Largest Santa Claus Bass Tournament  elnevezésű versenye nem csak  “sima” világrekordot állított fel 2020 december 14-én. Gondoskodott arról, hogy az Észak-Karolinában található Norman-tó környékén élő több száz rászoruló gyermek számára valósággá váljon a karácsony.

Nagy létszámmal egy jó ügy érdekében

Összesen 298 horgász vett részt az egynapos, két horgászból álló csapatversenyen. Mielőtt a vízre szálltak volna, hogy Mikulás-jelmezben versenyezzenek, a sporttársak játékokat adományoztak. Napfelkeltére, mire a megmérettetés elkezdődött, jónéhány 21 lábas Bass Cat csónak tele volt játékokkal, amelyeket a délutáni mérlegeléskor adtak át a Toys for Tots jótékonysági szervezetnek. A horgászok, az Ugly Stik és más támogatók által adományozott játékok becsült értéke jóval meghaladta a 15 000 dollárt.

“Nehéz lenne olyan csoportot találni, amely szenvedélyesebben adakozik és segít a rászorulókon, mint a horgászok.

Mi pedig láttunk egy olyan szükséghelyzetet, amely szerintünk megérdemli, hogy segtséget nyújtsunk, ezért létrehoztunk egy olyan eseményt, ahol ötvözzük a két dolgot, amit mindenki szeret – a karácsonyt és a horgászatot -, hogy idén egyetlen gyermek se maradjon a Mikulás látogatása nélkül” – mondta Jon Schlosser, az Ugly Stik marketingért felelős alelnöke.

“Büszke vagyok a horgászközösségre, hogy ilyen mértékben összefogtak egy ilyen jó ügy érdekében. És büszke vagyok arra, hogy úgy értük el ezeket az eredményeket, hogy közben jól éreztük magunkat”. – nyilatkozta kiegészítésként.

Jótékonyság terén is nehéz év volt

A 2020-as esztendő a pandémia miatt a jótékonykodás szempontjából is rendkívül nehéznek számított. A korlátozások miatt rengeteg karitatív, adománygyűjtő rendezvény elmaradt.
A Toys for Tots esetében az adományok nagy része az üzletekben elhelyezett adománygyűjtő dobozokból származik. Vivian Meletis, az Iredell Co. (N.C.) Toys for Tots koordinátora elomndása szerint

abban az évben a  helyi vállalkozások több mint 30 százaléka t, amelyek korábban adománygyűjtő dobozokat helyeztek ki, a világjárvány miatt bezárt.

“A Toys for Tots for Tots programjára szoruló gyermekek száma soha nem csökken. Az eddig beérkezett adományok száma alapján a helyzet kilátástalannak tűnt – de a tengerészgyalogosok sosem adják fel, és nem akartuk hagyni, hogy a COVID-19 legyen idén a Grincs” – mondta Meletis, aki 2019-ben már annyit segített a szervezetnek, hogy mintegy 4000 gyermeket tudtak megajándékozni.

“Idén a horgászok voltak az angyalaink.

Amit a horgászok és az Ugly Stik tettek ezzel az elsöprő adományozással, az felülmúlja a hiányunkat, így továbbra is képesek leszünk ellátni a környékbeli gyerekeket. Nem tudjuk eléggé megköszönni minden résztvevőnek. Ez nagyon sokat jelent számunkra!” – nyiltakozta az esemény után.

(Forrás, képek: In-Fisherman)

Itthon sem idegen dolog a jótékonykodás a sporttársak körében. Nemrég egy nagyszabású, évek óta megrendezésre kerülő adománygyűjtésről számoltunk be.

Idén is várja a rászorulóknak a felajánlásokat a Pergető Mikulás! Ezúttal is várják mindenkitől a használt, vagy akár új pergető felszerelések felajánlását, amiknek úgy gondolják, hogy örülnének fognak a gyerekek.

2023 -ban is érkezik a Pergető Mikulás a rászoruló gyerekekhez!

Ahogyan a közösségi oldalon is írják, örömmel értesítenek mindenkit, a horgász társadalmat és persze a rászoruló “kishorgászokat”, hogy idén is megtartják a mára már hagyománnyá vált Pergető Mikulás jótékonysági “akciót”.

“Ezúttal is várjuk tőletek a használt, vagy akár új pergető felszereléseket, amiknek úgy gondoljátok, hogy örülni fognak a gyerekek. Tényleg minden jöhet, ami ebbe a “szakágba” belefér és használatos lehet. (Botok, orsók, zsinórok, csalik (wobbi, gumihal, villantó, blade, spinnerbait…stb.), botzsák, merítő, dobozok, táskàk…stb. Természeten akár készpénzt is elfogadnunk ha valaki úgy gondolja, mivel minden évben ezen jellegű felajánlásokból szoktuk megoldani a hiányzó dolgokat a szettekhez, a csokimikulásokat, a csomagoló anyagokat…stb. Az idei felajánlásokat, 2 különböző címre tudjátok küldeni vagy leadni, DECEMBER 1 !!!!! -ig.” – írják.

A Mikulás-ajándékok eljuttatásával a következő információkat osztották meg:

Küldeni (és akár leadni) :
Nedró György
5502 Gyomaendrőd
Selyem út 94
Tel: +36302550182
E-mail: ngyuri.lg@gmail.com
Leadni:
Webfishing center horgászbolt
1225 Budapest Nagytétényi út 238
(a bolt nyitvatartási idejében)
( Aki leadja valamelyik ponton a felajánlását, kérem írja rá, az adományozó/adományozók nevét!!!! )
Ne felejtsétek, hogy rászoruló gyerekekre IS szükségünk van, tehát várjuk tőletek a tippeket, hogy idén kihez “kopogtasson” be a Pergető Miki!!!!
Akcióra fel, a Mikulás-gyár ezennel ismét beindul!!!!!!!
Előre is KÖSZÖNJÜK mindenkinek!

(Forrás: Facebook)

KAPCSOLÓDÓ

Dupla dinamit! Két süllő, két egymást követő dobásból a Tisza-tavon!

szurkeharcsa

Szép eredményekkel zárult a tiszai busagyérítés Csongrád-Csanádban

gyilkosbalna

24000 darab apró menyhal került a Balatonba!

szurkeharcsa