#talaljfogast
Image default

Telepítésekkel turbózta fel a holtágak süllőállományát a Körösvidéki Szövetség

Telepítésekkel turbózta fel a holtágak süllőállományát a Körösvidéki Szövetség! Szinte minden hétre jut egy-egy telepítés!

Pénteken süllőket telepített 40 dekagrammos átlagggal, összesen 150 kg mennyiségben a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

Mint megjegyzik a ragadozók a bajai Megafish Kft. jelenlegi készletéből álltak rendelkezésre. Köszönik a termelő partnerünk részéről a szép halakat és a sok évre visszatekintő együttműködést, továbbá a lebonyolítók munkáját. A halak a Hantoskerti és Németzugi holtágakba lettek telepítve.

Csukák is jöttek nagy mennyiségben pár napja

Gyönyörű csukák érkeztek Körösökhöz! Nagy számban kerültek a szövetségi vizekbe a félkilós krokodilok. Örömteli bejelentéssel kezdte a februárt a Körösvidéki Horgászegyesületek Szövetsége: jelenetős csukatelepítésről számolt be a szervezet.

Kedden, szerdán és csütörtökön 0,4-0,6 kg közötti átlagsúlyú csukákat telepítettek. Külön köszönettel tartoztak a nagyatádi telephelyű V95 Kft. részéről Boros Attila ügyvezetőnek és Munkatársainak továbbá Kollégáiknak a naponta hajnaltól estig tartó 1000-1100 kilométeres úton keresztül a halak biztonságos hazaszállításáért, betelepítéséért és a közben készült fotókért.

Hamarosan süllőkkel folytatják!

Korábban is jöttek szép számmal süllők!

Gyönyörű, darabos süllők kerültek a Sebes-Körösbe és a Berettyóba! Öt helyszínen is telepített a Szövetség, a rablóhorgászok nagy örömére!

Örömteli bejelentéssel kezdte az új évet a Körösvidéki Horgászegyesületek Szövetsége: jelenetős süllőtelepítésről számolt be  a szervezet.

Mint bejegyzésükben írták, a Sebes-Körös és a Berettyó összesen öt helyszínen szétosztva kapta 2024 év első telepítését.

AZ ÖSSZESEN 333 KG 0,8 -1 KG-OS SÜLLŐ JÓ KONDÍCIÓBAN ÚSZOTT EL AZ EMLÍTETT FOLYÓK SZAKASZAIN.

Köszönet érte a haltermelőnek, halászoknak, kollégáknak és közreműködőknek. Többre is volt keret, a telepítésnek most a rendelkezésre álló haltétel szabott határt – írták.

Ősszel extra nagy pontyok érkeztek!

Fantasztikus hír a Körösök horgászainak: gyönyörű, extra nagy pontyok kerülnek telepítésre! A 6-8 kg közötti halak kihelyezésére a MOHOSZ pályázati keretei között kerülhet sor – írtuk meg a tavalyi év végén.
A Magyar Országos Horgász Szövetség, valamint az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ „Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE)” pályázatának keretében, „Horgászvizek ponty törzsállomány fejlesztése” jogcímen, extra méretű (6-8 kg súlyú) pontyok kerülnek kihelyezésre a Körösvidéki Horgászegyesületek Szövetsége vizeibe az elkövetkezendő napokban – írta közösségi oldalán a Szövetség.

A telepítés fedezetét az ÁPFE célelőirányzatra biztosított, 2023. évi elkülönített szövetségi céltámogatási alap keretösszege biztosítja – írták.

 Márnák is kerültek a Körösökbe

Mint megírtuk, a Magyar Országos Horgász Szövetség, valamint az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ „Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE)” pályázatának keretében, „Standard és preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése” jogcímen, I-III nyaras márnák kerülnek kihelyezésre a Körösökbe, várhatóan a hét első felében.

A telepítés fedezetét az ÁPFE célelőirányzatra biztosított, 2023. évi elkülönített szövetségi céltámogatási alap keretösszege biztosítja – közölte a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

A korábban kiírásra került pályázat részleteiről, és feltételeiről a Magyar Országos Horgász Szövetség honlapján, ide kattintva tudhatnak meg többet.

400 kg kecsege is érkezett a Körösökbe nemrég

Azonban nemcsak márna kerül a Körösökbe mostanság. Örömmel számoltunk be a hírről tavaly, hogy több száz kiló kecsege érkezett a Körösökbe! A folyókban egykor stabil állományokkal rendelkezett, de az ezredfordulóra drasztikusan megritkultak a gyönyörű vérteshalak. Most 400 kg-ot telepített a MOHOSZ.

Magyar Országos Horgász Szövetség pályázata keretében érkeztek jelölt kecsegék a Körösökbe – tájékoztatott Facebook-oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

A kecsege állománynövelő telepítése és a fogások monitorozása a foghatóvá tétel érdekében III. jogcímen meghirdetett, és elnyert pályázata keretében a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége múlt héten szerdán és csütörtökön

ÖSSZESEN 400 KILÓ, EGYEDI JELÖLÉSSEL ELLÁTOTT KECSEGÉT HELYEZETT KI A HÁRMAS-, SEBES-, KETTŐS- ÉS FEKETE-KÖRÖSBE.

A Körösökben egykor stabil állományokkal rendelkező, de az ezredfordulóra drasztikusan megritkult vérteshalak érkezése nem újdonság a térség folyóvizeinek életében. A KHESZ már 2010-ben programot hirdetett a kecsegék fogyatkozó állományainak megerősítéséért. Azóta minden évben, így idén tavasszal is telepítettek saját forrásból.

A szövetség kérte a horgászokat, hogy jelölt kecsege fogása esetén jegyezzék fel a krotálián (jelölő pálcikán) olvasható egyedi azonosító számsort. Majd a KHESZ elérhetőségeinek valamelyikén küldjék el számukra.

A telepítésre került kecsegéket régi haltermelő partnerük a Rideg & Rideg Fish Farm Kft. biztosította, munkájukat ezúton is köszönték a bejegyzésben.

(Forrás és fotók: Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, MOHOSZ)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Idén több mint 5 tonna törpeharcsát távolítottak el a Csongrád megyei mellékvizekből

szurkeharcsa

Ébrednek a nagypontyok Szászpán, most egy 21-es akadt horogra!

gyilkosbalna

Bonyolódik a helyzet: Amerika is beszáll a kínai-japán “halász-háborúba”

gyilkosbalna