#talaljfogast
Image default

27 kg feletti kapitális ponty került horogra a Poroszlói-medencéből !

27 kg feletti kapitális ponty került horogra a Poroszlói-medencéből! Számolt be róla a Tisza-Tavi Sporthorgász közösségi oldala.

Baráti Béla neve már ismert lehet a Tisza-tavi pontyhorgászok körében. Az elmúlt években számos rekordfogással büszkélkedhetett a mezőkövesdi horgász.

Tavaly májusban másfél kiló híján majdnem megdöntötte a Tisza-tó pontyrekordját.

Tavalyi 26+os ponty

Emellett több kapitális ponty megfogása köthető nevéhez. Idén sem tétlenkedik, hisz a Tisza-Tavi Sporthorgász kft. a tegnapi napon számolt be egy újabb BIG bajszos megasztásáról, mely szintén a spori érdeme.

“Szeretném megosztani önökkel, kapitális ponty fogásomat, amit szerdán hajnalban sikerült horogra csalnom néhány fotó erejéig.
A halat a Poroszlói-medencében sikerült fognom, súlya 27,20kg volt.
Tavaly április végén sikerült ugyanígy egy 26,80kg tőpontyot fognom, és nyáron egy 25 kg fölötti is. Így már három darab 25 kg fölötti hallal büszkélkedhetek.
A halat bojlis módszerrel fogtam.

Köszönöm ennek a csodás víznek hogy itt horgászhatok.” – olvashatjuk a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. Weboldalán található beszámolóban.

Gratulálunk a gyöngyörű halhoz!

(Forrás: Tisza-Tavi Sporthorgász Kft weboldal és Facebook)

Vadvizeink bővelkednek a hatalmas pikkelyes bajszosokban. Idén tavasz elején dőlt meg a balatoni pontyrekord is!

Megdőlt a balatoni pontyrekord: 34,8 kilós pontykirály ült fel a “magyar tenger” trónjára! A fárasztása partról történt és 15 percig tartott!

Hajnalban Török Mihály horgásztársunk besétálós, dobós módszert alkalmazva sikeresen megakasztotta, majd partra terelte az új hivatalos balatoni rekordpontyot Fonyódon, a szabadstrandon! – osztotta meg a szenzációs fogás hírét a Balatoni Hal közösségi oldalán!

Kiemelték, hogy

a fantasztikus tőpontyot 34,8 kg-os tömeggel mérlegelték a helyszínen kollégáik.

A horgász elmondása alapján a hal lassú húzós kapással jelentkezett a dobós módszerrel bejuttatott végszereléken felkínált 1 db 24 mm-es banános-krilles bojlira. A fárasztás megközelítőleg 15 percig tartott.
Mihálynak gratulálunk a fogáshoz, a segítőknek pedig köszönjük a közreműködést! – írták.

További érdekességként a Balatoni Hal a poszt egyik kommentjében megjegyezte, hogy a most kifogott hatalmas ponty már régi ismerős, hiszen Gödry Zoltán legelőször már partra segítette, még  2016-ban! A ponty ekkor 20 kilós volt.

Bait Bait bojlira kapott a rekorder

A Bait Bait csalik hosszú évekkel korábban a Balatonon születtek meg… Az elmúlt napokban, hetekben csodálatos fogásokról kaptunk képeket és beszámolókat, azonban az, ami reggel történt, egyszerűen leírhatatlan… – írja lelkesen a bojligyártó cég közösségi oldalán.

El sem kezdődött a szezon, de sorban érkeznek már a kapitális fogások. Örömmel emlékeztetett a cég, hogy Török Mihály Horgásztársunk számára emlékezetesre sikerült a mostani balatoni túrája a középső medence déli partján, Fonyód térségében, ugyanis egy rövid ideig kezében tarthatta a Balatonból eddig kifogott legnagyobb pontyot! Besétálós módszert alkalmazott, a hivatalos mérlegelést a vízkezelő szervezet, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. végezte, a csodálatos pikkelyes 34,8 kg-ot nyomott.

A nyerő csali a már-már legendás Rodin bojli volt, 24 mm-es méretben.

Az igazi pontymágnes banán-krill ízesítésű, magas fehérjetartalommal rendelkezik. Egészen elképesztő, hogy a Bait Bait termékek segítségével újra balatoni pontyrekordot ünnepelhetünk! Gratulálunk a fogáshoz! Hajrá Bait Bait! – zárták büszkén bejegyzésüket.

Magazinoldalunk nevében mi is gratulálunk a lenyűgöző fogáshoz!

(Forrás: Balatoni Hal, Bait Bait)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

9 kiló feletti süllő csapott a wobblerre az RSD-n!

gyilkosbalna

50 ezer balinnal gazdagodtak a csongrádi vizek!

gyilkosbalna

Remek hangulat, napindító szíverősítő, ízletes harapnivaló, na meg persze gyönyörű halak színesítették a Hévízgyörki horgászversenyt!

gyilkosbalna