#talaljfogast
Image default

A gyengébbik nem képviselői is szépen aprítják a pontyokat az RSD-n!

A gyengébbik nem képviselői is szépen aprítják a pontyokat az RSD-n! Kószó Andrea gyönyörű 16 kg feletti tőponttyal mutatta meg, hogy a hölgyek között is vannak nagyszerű horgászok!

Azt már megszokhattuk, hogy hatalmas, kapitális halak akadnak horogra sorra az RSD-n. Legnagyobb örömünkre, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség rendszeresen be is számol a legnagyobb fogásokról közösségi oldalán. A napokban osztotta meg a Szövetség Kószó Andrea a Kézfogás HE tagjának rekordlistás tőponty fogását.

A fogásról feltöltött adatlap tanúsága szerint

A ponty TÖMEGE 16,570 KG VOLT, MELYHEZ 78 CENTIMÉTERES TESTHOSSZ, ÉS 72 CENTIS KERÜLET TÁRSULT.

A kapitális halat november 22-én terelte szákba a szerencsés horgász Dömsödnél. A „bajuszos” az etetésen felkínált bojlit vette fel. Andrea egy 3,6 m-es 3,0 lbs bottal, 0.25-ös monofil zsinórral horgászott, és a csalit egy 6-os horogon kínálta fel. A ponty kapása derült, szélcsendes időben érkezett. A fárasztás csónakból történt és nagyjából 10 percig tartott.

Gratulálunk a szép fogáshoz!

Lesz ponty jövőre az RSD-n!

Végeztek minden idők legnagyobb pontytelepítésével az RSD-n! Örülhetnek a horgászok, hiszen 171 tonna ponty került a vízbe!

Befejezték minden idők legnagyobb pontytelepítését! – közölte Facebook oldalán a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség. 

November 17-én véget ért a Duna-ág történetének eddigi legnagyobb őszi pontytelepítése, melynek három ütemében összesen több mint 171.000 kg két-háromnyaras, túlnyomó részben horogérett pontyot szállítottak ki az RSD főág hét különböző telepítőhelyére. Ezzel a hatalmas mennyiségű telepítéssel bőven túlteljesítették a 120.000 kg-os tervet, melyet „megfejeltek” egy 1.000 kg-os extra méretű (6-9 kg-os) támogatott pontyszállítmánnyal a felső szakaszon.

A pontos terv- és tényadatokat ezen az oldalon foglalták össze: https://www.rdhsz.hu/…/haltel…/879-2023-oszi-telepitesek

(Forrás: RSD)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Két tucat pontyot fogott Tisza Balázs a paprikás kenyér ízű bojlit tesztelve!

gyilkosbalna

Akár meg is ölhetjük a vízimadarakat, ha kenyérrel etetjük őket!

gyilkosbalna

Lenyűgöző drónvideó mutatja, ahogyan visszatértek a nagy kócsagok a Balaton egyik legszebb nádasába!

gyilkosbalna