#talaljfogast
Image default

A Maros-Walterland diadalmaskodott újra az országos feeder klubcsapat bajnokságon!

A Maros-Walterland diadalmaskodott újra az országos feeder klubcsapat bajnokságon! Ezzel a győzelemmel a nyolcadik alkalommal megrendezett nívós eseményen immár ötödször végeztek az első helyen.

Nyolcból öt! Igazán impozáns eredménnyel büszkélkedhet a Maros-Walterland feeder csapata, hiszen:

5 × Magyar Feeder Klubcsapat Bajnok lett!

2018, 2020, 2021, 2022 után idén is ők nyerték a hazai klubcsapat bajnokságot, így a VB-re való indulás jogát is!

Az idei évben 2023. október 6–8-án került megrendezésre az országos feeder klubcsapat bajnokság a szegedi Maty-éren. Az ország egyik legkedveltebb versenypályáján közel 20 kilós átlagfogás született – számolt be a “halbőségről” honlapján a MOHOSZ.

A 0,5-3 kg-os pontyok mellett kárászok, törpeharcsák, balinok, keszegek és harcsák színesítették a fogásokat.

A versenyzők zöme a 15-17 méteres távot részesítette előnyben, de többen próbálták a bója melletti horgászatot is. A „lógatós” peca a versenyidő második felére épült fel.

A papírformának megfelelően a Maros–Walterland csapat mindhárom napot megnyerve (3 × 9 = 27 pont) vihette haza ismét a bajnoki címért járó vándorserleget. A harmadik fordulóban Walter Tamást Balog Áron váltotta fel. A csapat újonca ezt pályacsúcsközeli 61 kilós fogással hálálta meg, igaz a szélső 125-ös helyről.

A dobogó második fokára a jól felkészült, erős háttérrel rendelkező Energofish Feeder Team (48,5 pont) állhatott.

A bronzérmek a Carp Zoom – Molnár-sziget SE Feeder Team versenyzőinek nyakába kerültek.

Részletes eredmények az alábbi linken:

https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=861

A pergetőknél viszont új bajnokot avattak!

Trónfosztás történt a pergető bajnokságon: 28 kifogott halért járt az aranyérem! A szeptember végén rendezett III. Street Fishing Pergető Országos Bajnokság résztvevőivel az időjárás nem volt kegyes, de azért akadt ragadozó a horgokra szép számmal.

2023. 09. 23–24-én hol szakadó, hol szemerkélő eső várta a „városi” pergetőket Győrben, a Mosoni-Dunán – számolt be a rangos megmérettetésről a Magyar Országos Horgász Szövetség honlapján.

A KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁS ELLENÉRE AZ ELSŐ FORDULÓBAN 113 DB HALAT FOGTAK KI A VERSENYZŐK.

A kifogott halak fajösszetétele is nagyon színes volt, hiszen harcsa, csuka, balin, süllő, kősüllő, sügér, selymes durbincs, sneci, géb, márna, domolykó és magyar bucó alkotta a fogásokat.

Az ötórás első forduló végére a tavalyi bajnok Nagy András Ferenc és Nagy Tamás a TAKTX-Daiwa Streetfishing Crew csapata címvédőként – nagyon taktikus kősüllős pecával – megszerezte az első helyet. Őket a merenye.com csapata (Maglódi Balázs és Szokol István) főként csukákat fogva követte. A dobogó alsó fokára kiváló sügéres taktikával a Mátrai-Szigetszentmiklósi pergetők, Antal Gábor és Fürtös Attila állhatott fel – közölte a MOHOSZ az első három helyezett rangsorát.

Részletes eredmények az alábbi linken:

https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=856

A második fordulóban szakadó eső és erős szél nehezítette a halfogást

A második napon aztán az egész napos szakadó eső mellé sajnos erős szél is érkezett.

A halak kapókedvének nem kedvezett az idő, sokkal jobban meg kellett dolgozni minden halért.

RENDKÍVÜL FELÉRTÉKELŐDTEK AZ EGYÉB HALAK, AMIKBŐL CSAK A HÁROM LEGNAGYOBB SZÁMÍTOTT BELE AZ ÉRTÉKELÉSBE.

Elképesztően ügyes horgászattal, az előző napi taktikát folytatva Antal Gábor és Fürtös Attila (Mátrai-Szigetszentmiklósi pergetők) 14 hallal az első helyen végeztek. A Sporthorgászok csapata (Elek Gyula és Oláh Gergely) kiegyensúlyozott horgászattal egészen a második helyezésig küzdötte fel magát. A dobogó harmadik fokára Takács László és Takács Lászlóné (26637!!!) állhatott fel – írta a Szövetség.

A KÉT FORDULÓT KÖVETŐEN A MÁTRAI-SZIGETSZENTMIKLÓSI PERGETŐK (ANTAL GÁBOR ÉS FÜRTÖS ATTILA) EGY HARMADIK ÉS EGY ELSŐ HELYEZÉSSEL MEGSZEREZTÉK A BAJNOKI CÍMET.

A második helynek az első fordulót megnyerő TAKTX-Daiwa Streetfishing Crew párosa Nagy András Ferenc és Nagy Tamás örülhetett. A Team Westin Hungary csapata (Gajdos Anikó és Pusztai Attila) a tavalyi második helyezésüket követően, idén harmadik lett.

Gratulálunk minden versenyzőnek a szép fogásokhoz!

(Forrás: MOHOSZ)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Videó a texasi világrekord alligátor csukáról

szurkeharcsa

Horogra akadt a Kadarcsi-tó 2 méteres harcsája!

gyilkosbalna

Őszi slágertéma a márnázás! De hogyan kezdjünk neki?

szurkeharcsa