#talaljfogast
Image default

A pontyok is birtokba vették új lakóhelyüket Látóképen

A pontyok is birtokba vették új lakóhelyüket Látóképen! 20 mázsa tükrös és tőponty érkezett a kedvelt hajdúsági vízbe. 

20 mázsa nagyon szép és egészséges(tükör és tőponty vegyesen)érkezett a múlt hónapban a Biharugrai Halgazdaságtól – közölte Facebook oldalán az egyesület.

3 kg átlag súllyal érkeztek, persze ettől nagyobbak és kisebbek is találhatóak közöttük – írták.  Megemlítették bejegyzésükben, hogy ezek a halak is a Mohosz támogatás útján érkeztek, amelyre eredményesen pályázott az egyesület.

A telepítések ezzel 2023-ban befejeződtek, a horgászok fogásai pedig bizonyították idén is, hogy a halállomány nagyon jó.

“Biztosak vagyunk benne,hogy a következő évben is remek eredményekről tudunk majd beszámolni!” – írták.

Jöttek keszegek is!

 

Megérkeztek a szép, darabos keszegek is Látóképre! A telepített halak között szép számmal volt 70-80 dekás, de nem volt ritka a kiló feletti sem!

Az év végi telepítések sorát a békés halak érkezésével folytatták Látóképen, azon belül is a keszegfélékkel.

Mint írták közösségi oldalukon, ezúttal 9 mázsa került kihelyezésre, ebből 600 kg vegyes volt, 1-3 nyaras egyedek. Karika keszegek, bodorkák(100 kg ), vörös szárnyú keszegek (100 kg) és dévérkeszegek érkeztek.

De emellett 300 kg gyönyörű, 70-80 dkg átlag súlyú dévérkeszegek is kerültek a népszerű horgászvízbe. A horgászok nagy örömére az újonnan érkező dévérek között akadtak köztük 1kg-os, illetve attól nagyobb példányok is.

Megjegyzik, hogy a keszeg állomány egyébként is nagyon szépen fejlődött az elmúlt években, a horgászok előszeretettel horgásznak rájuk, ezek a példányok pedig további szép fogásokat hozhatnak a jövőben.

A telepítés egyébként a Mohosz támogatásával valósult meg.

Pár napja süllő is jócskán jutott Látóképre

Szép számmal érkeztek süllők Látóképre. Örülhetnek a ragadozó halas horgászat szerelmesei!

Mint közösségi oldalukon írják, egyesületünk idén is részt vesz a Magyar Országos Horgász Szövetség által meghirdetett “Standard és preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése “elnevezésű programban, ahogy a korábbi években is.

A MOHOSZ ÁLTAL TÁMOGATOTT TELEPÍTÉSEK ELSŐ ALKALMÁVAL NOVEMBER HÓNAPBAN 352 KG, 2 NYARAS, 20-25 CM SÜLLŐK ÉRKEZTEK A BIHARUGRAI HALGAZDASÁGBÓL.

A pergető versenyek eredményei is azt mutatják, hogy egyre szebb a ragadozó állomány, remélik ez a következő években tovább erősödik majd!

(Forrás: Látóképi-tározó Facebook)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

40 éves koi pontyot fogott ki az angol horgász!

gyilkosbalna

Csatornába szorult hódot mentettek a siófoki tűzoltók

gyilkosbalna

50 ezer balinnal gazdagodtak a csongrádi vizek!

gyilkosbalna