#talaljfogast
Image default

Az RSD rekord csukája, és ami mögötte van – Videó

Az RSD rekord csukája, és ami mögötte van, avagy hogyan sikerült horogracsalni a kapitális, Duna-ági krokodilt. “HAJSZA egy REKORD csukáért – Abszolút REKORD – 13.13kg – RSD” címmel jelent meg ma este Bréda Denis kisfilmje. Kellemes időtöltést kívánunk hozzá! 🙂

Korábban írtunk róla:

Újabb szenzációs rekordnak örülhetnek az RSD szerelmesei! Kapitális csukafogással dőlt meg Ráckevén a Duna-ági krokodil-rekord!

Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség közölte tegnap este közösségi oldalán, hogy a Duna-ági Rekordlistán abszolút rekord csukát hitelesítettek halőreik! A 13,13 kg-os, 103 cm hosszú fenevad kishallal csalizott úszós készségre rabolt rá 2023. november 4-én délután 17 órakor Ráckevén, a Somlyó-szigeten. Denis Bréda napijegyes horgásztársuk mindössze kétperces fárasztás után emelte partra ezt a csodálatos ragadozót, amit 2024-es területi jeggyel jutalmaztak. A csuka mérlegelés után sértetlenül úszott tovább.

Portálunk megkereste a szerencsés horgászt, aki elárulta, hogy már a “kezdés” sem volt zökkenőmentes…  “Egész nap próbáltam „normális” csukának való méretű csalihalat fogni, de nem akart összejönni. Így be kellett érnem egy kisebb 7-8 cm hosszúságú dévérkeszeggel.” – árulta el Bréda Denis.

Hogy gyakran látogatja-e az RSD-t, Denis elmondta, hogy korábban már készített az RSD szigethalmi szakaszán egy pergető filmet és itt készült el tavaly november elején Lábas Norbert barátjával közösen a „Hajsza egy rekord csukáért” videó sorozata is.

Ezen kívül az idei évben már a pontyokat is célkeresztbe vettem a Kis-Dunán szerencsére nagyobb sikerrel, így már jópár rekordlistás ponttyal büszkélkedhetek. Itt kiemelném, hogy az egyik csapattársam (Péteri Sándor) helyismerete nélkül sokkal nehezebb lenne ilyen jó eredményeket elérnem.” – osztotta meg.

Voltak már szép csukafogásai korábban is

Korábban már pergettem különböző tavakon, ahol párszor már sikerült átlépnem a 100cm hosszúságú állomhatárt, de ezen halak súlya nem érte el, vagy talán csak karcolta a 10kg-ot. Vadvízi kapitális csukám nem volt még korábbról, viszont mindig is hittem abban, hogy az RSD rejt hatalmas, kapitális csukákat és ezek közül egynek a megfogása már lassan egy éve foglalkoztat. Igaz, a pontyozás a fő vonal amit képviselek, de a hideg beköszöntével sosem hanyagolom el a pergető/kishalas csukás felszerelésemet sem.”

Magáról a horgásztúráról mit tudnál elmondani? – kérdezte meg portálunk. “Csukázás céljából még nem töltöttem el több napot egymás után vízparton, így a mai napon is evidens volt, hogy legalább a reggeli fényváltást vízparton töltsem. A horgászatot az RSD egyik holtágában kezdtem Szigetcsépnél, ahol volt es rontott kapásom, így bizakodva álltam a reggeli órákhoz, de sajnos az itt eltöltött idő nem hozott eredményt. Dél környékén váltottam lokációt, így jutottam le Dömsöd környékére és látogattam meg két pontyozó barátomat a parton. Természetesen itt is bekerültek a botok a vízbe csukát remélve, de egész nap még egy mozdítás sem történt. Az esti fényváltás után a fenekező botommal kezdtem a pakolást, mivel az időigényesebb így addig is a vízben maradhatott az úszós. Ekkor húzta el a kishalat a szóban forgó brutális „monstrum”.”

Gratulálunk a gyönyörű fogáshoz és további szép sikereket kívánunk!

(Forrás: RSD Facebook/ Fish Seekers Youtube)

Halazin

 

KAPCSOLÓDÓ

Mesébe illő pontyok tették felejthetetlenné a gyékényesi horgászatot!

gyilkosbalna

Gyönyörű, hibátlan compó vette fel a mangós waftert az RSD-n!

gyilkosbalna

Sose fogynak el az orvhorgászok – most a festői szépségű tatai Öreg-tavon próbálkoztak!

gyilkosbalna