#talaljfogast
Image default

Gyönyörű compókat telepítettek a Balatonba!

Gyönyörű compókat telepítettek a Balatonba! A mostani turnusban 730 kg háromnyaras került a “magyar tengerbe”.

A tegnapi napon 730 kg háromnyaras compót telepítettünk a Balatonba – közölte a Balatoni Hal weboldalán.

Mint írták a telepítés során Keszthelyen, az Akvárium Apartmanházak kikötőjében 480, Badacsonyban, a kikötőben pedig további 250 kg háromnyaras compót engedtek a Balatonba.

Megjegyezták azt is, hogy terveink szerint egynyaras süllőt fogunk telepíteni Balatonlellén, a kikötőben a mai nap folyamán.

Tavaly is volt compótelepítés

Remek hír a Balatonról: tonnányi compó került a “tengerünkbe”! A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt az idei évnél tervezett mennyiségnél jóval több compót telepített a vízbe. 
A Társaság Balatoni Hal közösségi oldalán számolt be, hogy tavaly év végén 1000 kg háromnyaras compó került telepítetésre a Balatonba.

Az említett mennyiségű compót, három darab helyszínen engedték le a halszállító autóról:

  • Balatonfűzfő, helyi Horgászegyesület kikötője
  • Csopak, Apáca strand
  • Révfülöp, kikötő melletti terület

Jelentős mennyiségű compó került a Tiszába is Csongrádban.

A compó népszerűsége a hazai horgászok körében növekvőben van. Nagyon jó sporthal: óvatos, a horgon pedig méreteihez képest jól védekezik.

Három mázsa compót telepítettek négy Csongrád megyei horgászvízbe – számolt be a Szegedi Híradó. A halak doktorának nevezett pikkelyes, őshonos halfajnak számít hazánkban, az utóbbi időben azonban számuk folyamatosan csökken. Ezen a problémán próbál segíteni a megyei horgászszövetség

A compó népszerűsége a hazai horgászok körében növekvőben van. Nagyon jó sporthal: óvatos, a horgon pedig méreteihez képest jól védekezik. Leginkább a növényzettel benőtt vízterület részeken, vagy pontyozás közben kerül horogra. Húsa fehér, kissé zsíros, életmódja miatt gyakran mocsaras mellékíztől terhelt.

Nemrég dőlt meg a compó országos rekordja!

Mint beszámoltunk róla, nemrég dőlt meg az országos compó rekord! A 3,48 kg súlyú, 48 cm hosszú haldoktor Szabó Krisztián horgásztárs bojlis szerelékét vette fel.
Újabb szenzáció a Duna-ági rekordlistán: október 21-én, szombaton este a tassi Rózsa-szigeten horogra akadt az RSD újkori rekordlistájának legnagyobb compója! – írta közösségi oldalán a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség. 
A 3,48 KG SÚLYÚ, 48 CM HOSSZÚ HALDOKTOR SZABÓ KRISZTIÁN HORGÁSZTÁRSUNK BOJLIS SZERELÉKÉT VETTE FEL.

A compó 5 perces csónakos fárasztást követően került partra. Majd a halőri hitelesítés után természetesen visszaengedte a szerencsés horgász.

A hivatalos MOHOSZ  ranglistát Bodor Adrás  2018-ban fogott 3,45 kg-os tisza-tavi példánya vezette, melyet Szabó Krisztián most 3 dekagrammal döntött meg !  Több internetes forrás is beszámol egy 1992-ben fogott 3,75 kg-os  compóról is, de az adatbázisokban ez hivatalosan nincs feltüntetve.

 

(Forrás: Balatoni Hal)

Halazin

 

KAPCSOLÓDÓ

Hatalmas meglepetésre egy pisztrángot fogott a Tiszában egy csanyteleki pecás!

gyilkosbalna

Újított a MOHOSZ: jön a horgászapplikáció

gyilkosbalna

Gyönyörű pontyok a fővárosi Dunából!

szurkeharcsa