#talaljfogast
Image default

Első merenyei horgásztúráján 25-ös téli tövest fogott Zsuzsi!

Első merenyei horgásztúráján 25-ös téli tövest fogott Zsuzsi! A nagy pontyokra vadászó horgászcsapat gyönyörű halakat terelt szákba a Merenyei víztározóban. 

Szenzációs pecatúráról számolt be Stattner Dániel közösségi oldalán. A remek horgász barátaival emlékezetes pillanatokat töltött a baranya vármegyei Merenye víztározón. Nagy szerencsénkre a kapitális fogásokról gyönyörű fényképeket is készítettek!

“Véget ért az idei első túránk, amelynek helyszíne a festői Merenye víztározón zajlott, én már nagyon régóta járok, de a csapat többi tagja Bati Miki barátomon kívül először jártak a tavon.” – vágott bele az élménybeszámolóba Dániel.

Mint írja, nagy öröm volt számára, hogy mindenkinek sikerült halat fogni. Külön kiemelte bejegyzésében, hogy emellett Fischer Zsuzsanna, aki először járt a víztározón, mindjárt első kapás után

egy 24,75 kg tövest terelt a merítőbe.

Hangsúlyozta, hogy Zsuzsi nemrég kezdte a pecát, de egyre ügyesebb lesz! Az ügyes horgász-lány a csónakban is megállta a helyét, a viharos szél ellenére is!

 

Megjegyezte, hogy a túra másik nagy öröme volt, hogy Grùber Miklós is lejutott erre a csodás vízre, és  nagyon extrém fárasztások után terelhették szákba a szebbnél szebb halakat.

A csapat másik tagját, Bati Mikit most ugyan elkerülték a nagy pontyok, de pár kisebb testű halat ő is elcsípett.

Nem utolsó sorban szeretném megköszöni Mákos István barátomnak a csalikat ( VENOM ICE CREAM ) , amivel én pecáztam, az eredmény szerintem önmagáért beszélt köszönöm tesom  de jöjjenek a képek.” – zárta büszkén bejegyzését Stattner Dániel.

 

Merenye – Baranya gyöngyszeme

A tározó 120 hektár horgászható szabad vízfelülettel rendelkezik. Átlagmélysége 2.5 méter, mederfenék akadó mentes, egyenletes iszapmentes felületet képez. A tó összes horgászhelye gépjárművel megközelíthető, de a földutakra való tekintettel, időjárásfüggő – jellemzi a tavat a merenye.com.

Megközelíthetőség: Szigetvár után 11 km-re Barcs felé, a 6-os úton haladva, Görösgál után közvetlenül, jobbra kell fordulni. Innen mintegy 5 km-es betonozott úton – Merenye falun keresztül – érhető el az utolsó elágazás, ahol jobbra fordulva már láthatóvá válik a tó. A tó teljes területe Magánterületnek számít, bejárata sorompóval elkerített.

Ha valaki szeretne egy felejthetetlen élményt eltölteni a tavon, helyfoglalás ügyében a +36-70/214-43-66 telefonszámon érdeklődhet!

(Forrás: Stattner Dániel Facebook, merenye.com)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Ébredeznek a balatoni kapitális pontyok!

gyilkosbalna

Újra hatalmas pontyot csalt horogra Látóképen fiatal horgásztársunk, ifj. Szabó László!

gyilkosbalna

Lenyűgöző, legyezőfarkú pontyot fogott egy amerikai horgász

gyilkosbalna