#talaljfogast
Image default

Krokodil végzhetett az ismert horgásszal Ausztráliában

Krokodil végzhetett az ismert horgásszal Ausztráliában. Ha bebizonyosodik, hogy a férfit egy krokodil falta fel, akkor már 14-re emelkedik a halálos krokodiltámadások száma.

Krokodilok lakta folyó mellett tűnt el egy horgász Ausztráliában. A felkutatására légi és szárazföldi keresést is indítottak, de a férfi néhány személyes holmiján túl mást egyelőre nem találtak – írta a Magyar Állatvédelem.

Krokodiloktól hemzsegő területen veszett nyoma egy horgásznak a Cape York-félszigeten, az Olive folyó közelében.

Roman Butchaski, a lelkes horgász, és volt rádiós műsorvezető egyedül indult horgászni vasárnap a veszélyes területre, de nem ért haza a megbeszélt időre, ezért a családja értesítette a rendőrséget. A hatóságok légi és szárazföldi keresést is indított a férfi felkutatására, de eddig nem találták meg.

A keresőcsapat a folyó partján rábukkant Butchaski autójára, a közelben pedig néhány személyes tárgyára. A kutatást folytatják, de a mentőcsapat figyelembe veszi azt a tényt is, hogy a terület krokodiloktól hemzseg, ezért lehetséges, hogy egy vadállat megtámadta a horgászt.

Tavasszal is krokodil végzett egy horgásszal

Egy krokodil gyomrában találtak rá annak az ausztrál férfinak a maradványaira, aki horgászás közben tűnt el májusban.

Kevin Darmondyt utoljára a queenslandi Kennedy’s Bendnél, egy közismert sós vízű krokodilélőhely közelében látták szombaton. Két napon át keresték, majd a rendőrök befogtak két óriási krokodilt, elaltatták őket, és az egyik gyomrában emberi maradványokat találtak.

Az azonosítás még várat magára, de a rendőrség szerint a 65 éves férfi keresése ezzel „tragikus véget ért”. Darmondy tapasztalt horgász volt és Cape York település közösségének jól ismert tagja.

A két krokodilt, melyek 4,1 és 2,8 méteresek voltak, elaltatták mintegy másfél kilométerre a helytől, ahol az eltűnt férfit utoljára látták.

Noha csak az egyik hüllő gyomrából kerültek elő emberi maradványok, a vadőrök szerint mindkét állatnak szerepe lehetett a balesetben.

A Darmondyval együtt horgászó férfiak nem látták a támadást, de azt mondják, hallották a kiáltását, majd egy hangos csobbanást.

„ODASZALADTAM… DE NYOMA SEM VOLT, CSAK A PAPUCSA A PARTON ÉS MÁS SEMMI” – MONDTA EL JOHN PEITI A CAPE YORK WEEKLY HELYI LAPNAK.

Számos krokodil él Ausztrália trópusi északi területén, a halálos támadások azonban ritkák: Darmondy balesete a feljegyzések 1985-ös kezdete óta mindössze a 13. halálos krokodilbaleset.

(Forrás: Hirado.hu/ Magyar Állatvédelem, Fotó: Pixaby- illusztráció)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Ritkán előforduló jelenség, vagy tényleg jellemző a csukákra a kannibalizmus?

gyilkosbalna

Kidőlt fa tövéből fogta ki a 223 centis gigaharcsát a lengyel horgász!

gyilkosbalna

Oxigénhiány miatt pusztultak el tömegesen a halak a Pátkai-tározóban

gyilkosbalna