#talaljfogast
Image default

Megdőlt a Tisza-tavi tükörponty rekord, kagylós bojlit vett fel a 25-ös!

Megdőlt a Tisza-tavi tükörponty rekord, kagylós bojlit vett fel a 25-ös! A hatalmas bajuszost Kerezsi Gábor “vontatta” partra, aki korábban is már tucatnyi gyönyörű halat fogott ki a tóból.

Kerezsi Gábor a szeptemberi bravúros horgásztúrája után október végén barátaival és csapattársaival ismét célba vette a Tisza-tavat. A peca igen eredményesre sikerült, sok szép halat fogtak, és néhány húsz kiló felettit is sikerült a szákba terelniük – kezdte Facebook bejegyzését a Tisza-tavi Sporthorgász.

“Ráadásul Gábor a kezében tarthatott egy olyan tükröst, amiről igazából sok pontyhorgász álmodozik a Tisza-tavon! Hivatalosan az eddigi legnagyobb tükörponty, amiről hallottunk ezen a vízen.” – írták.

A hal súlya 24,8 kg volt!

Gábor csalinak a HiCarp sokat bizonyított kagylós bojliját, a Shellby-t használta 30mm-es méretben.

Kerezsi Gábor szeptemberi túrájának mérlege: 42 ponty!

Ez aztán a gigafogás: 42 ponty a tíz napos pecatúrán a Tisza-tavon! A brutális teríték legnagyobb hala egy 26 kg-os ponty volt – számolt be portálunk Gábor legutóbbi több napos horgászatáról.

Mint írtuk, igazi tüzijáték volt a napokban a Tisza-tavon – kezdte bejegyzését a Tisza-tavi Sporthorgász közösségi oldalán. 10 napos horgásztúrát tartott ugyanis a tavon Kerezsi Gábor. Szenzációs pecán van túl, az ő élményeit osztotta meg az oldal:

„Már régóta terveztünk egy 10 napos horgásztúrát Jani barátommal, amit 2023. Szeptember 20-án el is tudtuk kezdeni.

AZ ÁLTALUNK NAGYON KEDVELT ABÁDSZALÓKI-MEDENCÉT VETTÜK CÉLKERESZTBE.

Már az első napon sejtettük, hogy ez jó peca lesz, mivel igazi nyárias időben érkeztünk a vízhez. Gyors táborrendezés után aznap este megkezdtem a horgászatot, és ami ezután következett, arra nem számítottam.

AZ ELSŐ HALAM HAMAR JELENTKEZETT, EGY GYÖNYÖRŰ 15 KILÓS TŐPONTY KERÜLT HOROGRA.

Ezek után első két napban fogtam 15 db halat, mindegyik 10 kg feletti volt.  Azt hittem, hogy ezt már nem lehet fokozni, de a harmadik napon, 23-án este megdöntöttem egyéni rekordomat, méghozzá DUPLÁN.

Az eddigi legnagyobb halam 21,50 kg volt, szombat hajnal 3-kor viszont egy 22 kg-os töves látogatott meg, majd fél 4-kor ismét egy kapás, és egy 22 kg-os érdekes mintájú, kétszínű töves ponty. Este 7 órakor jött a harmadik 20 feletti, egy 21 kg-os gyönyörű bajszos.

ÍGY EGY NAP LEFORGÁSA ALATT FOGTAM 3 DB 20 FELETTI PONTYOT, EZ MINDEN VÁRAKOZÁSOMAT FELÜLMÚLTA.

Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen élményben lesz részem. Az erős szél miatt jött két pihenő nap, majd ismét elkezdtem a horgászatot.

Mindezen élmények után a Tisza-tó még megajándékozott egy gyönyörű 26 kg-os ponttyal. Életem legélvezetesebb peca túráján az eddigi legjobb halam volt.

42 ponty, szinte mindegyik 10+

A 10 nap alatt fogtam 42 db pontyot, néhány kivételtől eltekintve szinte mindegyik súlya meghaladta a 10 kg-ot, valamint 4 db 20 kg feletti is a horogra akadt. A Sporthorgász Kft. munkatársai hitelesítették és chippelték a 20+-os halakat!

Igazán elégedetten indultam haza, hiszen nagyszerű élményekkel teli napok voltak ezek, gyönyörű halakkal. Hamarosan visszatérünk!!!

Köszönettel a segítségért a barátomnak Fecskó Jánosnak, és a finom ételekért a páromnak, Barna Mónikának!
Üdvözlettel: Kerezsi Gábor
HiCarp – Pontycentrum „

Gratulálunk a felejthetetlen fogásokhoz!

(Forrás: Tisza-tavi Sporthorgász)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Majd’ 15 kilós lapátorrú tok került szákba Maconkán!

gyilkosbalna

Komárom-Esztergom Vármegyében is nagy erőkkel telepítik az őshonos halfajokat

szurkeharcsa

Egymillió süllőivadék kerül kihelyezésre az RSD-be április elején!

gyilkosbalna