#talaljfogast
Image default

Ötven feletti, bottörős busa ugrott be pergetés közben

Ötven feletti, bottörős busa ugrott be pergetés közben! Gonda Ferenc a hatalmas halat éppen péntek 13-án akasztotta meg és kalandosra sikerült a kifogása.

Gonda Ferenc pénteki története egy bojlis horgászatnak indult, de végül egy félmázsás pergetett busával zárult – osztotta meg a Haon hírportállal a debreceni horgász. A szerencsés horgász elárulta, hogy október 12-én, csütörtökön éppen Szolnokon volt dolga napközben, és úgy gondolta, miután végzett teendőivel, eltölt egy éjszakát az Alcsi Holt-Tiszán.

Már teljesen rámsötétedett, amikor megérkeztem a kiszemelt helyhez. Egy kisebb dobócsöves etetés után bedobtam a szerelékeket. Két kapásig jutottam el hajnalban, amelyekért kettő darab, 6-8 kilogramm közti bajszos volt felelős. Reggel a szokásos pakolásnál elővettem a pergető botot, mivel este hallottam jó pár harcsarablást” – idézte fel Gonda Ferenc.

Kiemelte, a számára kedvenc csalikat kezdte el próbálgatni, és körülbelül a tizedik dobásra el is nehezedett a 9 centis wobbler, majd a következő pillanatban már indult is az ádáz küzdelem.

“Szerencsére volt elég zsinór az orsómon, de háromszor így is láttam a dobom színét. Hatalmas harc volt!”

– hangsúlyozta. Hozzátette, azt hitte, hogy a pergető botján van élete harcsája. Majd valamennyivel később, 1 óra és 20 perc múlva mutatta meg magát a busa. Soha életében nem látott még ekkora busát – árulta el. A horog kívülről a szája felső részébe volt akadva. A partközeli harcban a horgász botja három darabra hullott. – írta a portál.

A busa hossza faroktőig 138 centiméter, a tömege 53,9 kilogramm volt

– fogalmazott mosollyal az arcán Gonda Ferenc, akiről kiderült, édesapja ragasztotta rá a horgászat és a természet iránti szeretetet.

Ötéves kora óta horgászik a most 32 éves fiatalember, versenyeken is indul, és mint megjegyezte, volt idén számos jó helyezése.

“Ebben az évben eddig több mint 200 napot voltam vízparton, a horgászat számomra nem arról szól, hogy egyem meg, amit kifogok. Próbálok minél kíméletesebben bánni az állatokkal, minden halvédelmi felszerelést használok. Debrecenben élek, de az ország minden pontján megfordulok. A horgászaton belül minden ágazatot űzök, számomra ez egyfajta szerelem” – árulta el a szerencsés horgász.

(Forrás: Haon)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Háromszáz kormoránt vadásztak le a főváros körül!

gyilkosbalna

Csukaívást akart filmezni, helyette megunt és kidobott ékszerteknősökkel találkozott merülés közben az édesvízi búvár

gyilkosbalna

Apró méretű törpeharcsák elszállításával folytatódott az év első hete a Körösök vidékén

szurkeharcsa