#talaljfogast
Image default

Saját készítésű csalijával fogott egy 18+ os pontyot a 11 éves kisfiú

Saját készítésű csalijával fogott egy 18+ os pontyot a 11 éves kisfiú! Az angol Riley Watman számos 15 kiló feletti ponttyal büszkélkedhet már, a mostani 18,50 kg-os ponty az eddigi legnagyobbja! 

Sok pontyhorgász talán soha életében nem fog akkora pontyot, mint az angol Riley Watmannek 11 évesen sikerült kifognia!

Ráadásul a  18,50 kg-os halat a saját csalijával akasztotta meg!

A kapitális fogás egy nagyszerű horgászév eredménye, amelynek során számos más pontyot is fogott az ifjú horgász, köztük nyolc 30 font (13,50kg) feletti halat – írja az Anglingtimes.

Ez a mostani fogás azonban mindet felülmúlja, de tekintettel nyilvánvaló horgász tehetségére, valószínűleg nem sokáig tart, amíg megdönti ezt a rekordot…

“Riley körülbelül két éve horgászik, és az érdeklődési köre igazából a pontyhorgászatban rejlik. Mindent maga csinál, beleértve a saját csalijának, a “Riley’s”-nek a készítését is. Rengeteg sikert aratott már, olyannyira, hogy most már a nagyközönségnek is árulja” – mondta el nekünk az apja, Bobby.

Mint a beszámolóből kideról, Riley és édesapja a Chichesterben található Copse Laken telepedett le egy hétvégi horgászatra, ami remek választásnak bizonyult.

“Egy spinner rig-et használtam 4-es méretű horoggal és az egyik ‘That’s Nutz’ pop-up-ommal ” – mondta Riley.

“Nem sokkal később kapásom volt, és egy igazán erős halat akasztottam meg. Szinte szántotta a vizet és hosszú kitörésekbe kezdett, de körülbelül 20 perc után sikerült a halat a felszínre csalogatnom.”

Riley nehezen tudta visszafogni az érzelmeit, amikor először meglátta a halat, az izgalom majdnem eluralkodott rajta.

“Amikor megmerítettük, azt kiáltottam apának: “Megvan a nagylány, megvan” – kiáltotta.

14 kilós gyönyörű pontyot fogott a hét éves angol kisfiú!

Nem lehet a horgászatot elég korán kezdeni – mondhatnánk Thomas Taylor hatalmas tövese láttán!  – számolt be magazinoldalunk egy szintén gyönyörű angliai fogásról a napokban.

Angliában több nagy ponty van, mint valaha, de egy 30 font feletti (14 kg) hal még mindig különleges… különösen, ha csak hétéves vagy! – kezdte bejegyzését az Anglingtimes.

Ennyi idős ugyanis Thomas Taylor, aki nemrégiben egy guilfordi csendes víznél tett kiránduláson fogta ezt a 31 fontot (14 kg-ot) nyomó tőpontyot.

“Az apukájával horgászott a helyi tóban, és alig 15 perccel a botok bedobása után máris fogott egy halat” – mesélte a horgászoldalnak Thomas édesanyja, Kathrine.

“A hosszú, és küzdelmes fárasztás után Thomas apukája végül megszákolta a halat. Amikor meglátta, hogy a hatalmas hallal megdöntötte az egyéni rekordját, teljesen el volt ragadtatva!”

A hal egy rózsaszín wafterre kapott, és Thomas nagyon jó úton halad a sikeres pontyhorgász karrierje felé! – jegyezte meg az oldal.

(Forrás: Anglingtimes)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Minden idők legnagyobb számú rekorderének neve kerül a kalapba az RDHSZ éves területi jegy sorsolásán

szurkeharcsa

Több helyen rendelt el ár- és belvízvédelmi készültséget a vízügy

gyilkosbalna

Partközelből jöttek a gyönyörű pontyok a vadregényes Szentgyörgyi-tavon

gyilkosbalna