#talaljfogast
Image default

Végeztek minden idők legnagyobb pontytelepítésével az RSD-n!

Végeztek minden idők legnagyobb pontytelepítésével az RSD-n! Örülhetnek a horgászok, hiszen 171 tonna ponty került a vízbe!

Befejezték minden idők legnagyobb pontytelepítését! – közölte Facebook oldalán a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség. 

November 17-én véget ért a Duna-ág történetének eddigi legnagyobb őszi pontytelepítése, melynek három ütemében összesen több mint 171.000 kg két-háromnyaras, túlnyomó részben horogérett pontyot szállítottak ki az RSD főág hét különböző telepítőhelyére. Ezzel a hatalmas mennyiségű telepítéssel bőven túlteljesítették a 120.000 kg-os tervet, melyet “megfejeltek” egy 1.000 kg-os extra méretű (6-9 kg-os) támogatott pontyszállítmánnyal a felső szakaszon.

A pontos terv- és tényadatokat ezen az oldalon foglalták össze: https://www.rdhsz.hu/…/haltel…/879-2023-oszi-telepitesek

A Körösökbe is kerültek az “extra” pontyokból

Fantasztikus hír a Körösök horgászainak: most extra nagy pontyok kerülnek telepítésre! A 6-8 kg közötti halak kihelyezésére a MOHOSZ pályázati keretei között kerülhet sor.  
A Magyar Országos Horgász Szövetség, valamint az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ „Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE)” pályázatának keretében, „Horgászvizek ponty törzsállomány fejlesztése” jogcímen, extra méretű (6-8 kg súlyú) pontyok kerülnek kihelyezésre a Körösvidéki Horgászegyesületek Szövetsége vizeibe az elkövetkezendő napokban – írja közösségi oldalán a Szövetség.
A telepítés fedezetét az ÁPFE célelőirányzatra biztosított, 2023. évi elkülönített szövetségi céltámogatási alap keretösszege biztosítja – írták.

Pár napja márnák is kerültek a Körösökbe

Mint megírtuk, a Magyar Országos Horgász Szövetség, valamint az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ „Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE)” pályázatának keretében, „Standard és preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése” jogcímen, I-III nyaras márnák kerülnek kihelyezésre a Körösökbe, várhatóan a hét első felében.

A telepítés fedezetét az ÁPFE célelőirányzatra biztosított, 2023. évi elkülönített szövetségi céltámogatási alap keretösszege biztosítja – közölte a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

A korábban kiírásra került pályázat részleteiről, és feltételeiről a Magyar Országos Horgász Szövetség honlapján, ide kattintva tudhatnak meg többet.

400 kg kecsege is érkezett a Körösökbe nemrég

Azonban nemcsak márna kerül a Körösökbe mostanság. Örömmel számoltunk be a hírről a napokban, hogy több száz kiló kecsege érkezett a Körösökbe! A folyókban egykor stabil állományokkal rendelkezett, de az ezredfordulóra drasztikusan megritkultak a vérteshalak. Most 400 kg-ot telepített a MOHOSZ.

Magyar Országos Horgász Szövetség pályázata keretében érkeztek jelölt kecsegék a Körösökbe – tájékoztatott Facebook-oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

A kecsege állománynövelő telepítése és a fogások monitorozása a foghatóvá tétel érdekében III. jogcímen meghirdetett, és elnyert pályázata keretében a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége múlt héten szerdán és csütörtökön

ÖSSZESEN 400 KILÓ, EGYEDI JELÖLÉSSEL ELLÁTOTT KECSEGÉT HELYEZETT KI A HÁRMAS-, SEBES-, KETTŐS- ÉS FEKETE-KÖRÖSBE.

A Körösökben egykor stabil állományokkal rendelkező, de az ezredfordulóra drasztikusan megritkult vérteshalak érkezése nem újdonság a térség folyóvizeinek életében. A KHESZ már 2010-ben programot hirdetett a kecsegék fogyatkozó állományainak megerősítéséért. Azóta minden évben, így idén tavasszal is telepítettek saját forrásból.

A szövetség kérte a horgászokat, hogy jelölt kecsege fogása esetén jegyezzék fel a krotálián (jelölő pálcikán) olvasható egyedi azonosító számsort. Majd a KHESZ elérhetőségeinek valamelyikén küldjék el számukra.

A most telepítésre kerülő kecsegéket régi haltermelő partnerük a Rideg & Rideg Fish Farm Kft. biztosította, munkájukat ezúton is köszönték a bejegyzésben.

(Forrás és fotók: RSD/ Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, MOHOSZ)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Óriási, mennyi törpe került ki az Alcsiról!

gyilkosbalna

Szélben, sárban, fagyban, jég alól fogták a pontyokat a nagyrédei versenyen

gyilkosbalna

Hogyan vegyük célba tavasszal a folyami harcsákat?

szurkeharcsa