#talaljfogast
Image default

25 kiló feletti amur jött az RSD-ből

25 kiló feletti amur jött az RSD-ből! A tassi torpedót kukoricával tudta “elcsábítani” Losonczi Zsolt, az Akasztói Sporthorgász Egyesület tagja. 

Azt már megszokhattuk, hogy gyönyörű, kapitális halak akadnak horogra sorra az RSD-n. Legnagyobb örömünkre, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség rendszeresen be is számol a legnagyobb fogásokról közösségi oldalán. A napokban osztotta meg a Szövetség Losonczi Zsolt rekordlistás amur fogását.

A fogásról feltöltött adatlap tanúsága szerint

az amur tömege 25,060 kg volt, melyhez 104 centiméteres testhossz, és 72 centis kerület társult.

A kapitális halat szeptember 30-án terelte szákba a szerencsés horgász Tassnál. A “torpedó” az etetésen felkínált kukoricát vette fel. Losonczi Zsolt egy 3 m-es 2,75 lbs bottal, 0.30-as monofil zsinórral horgászott, és a csalit egy 6-os horogon kínálta fel. Az amur kapása gyenge északi széles, enyhén felhős időben érkezett. A partról történő fárasztás pedig nagyjából 30 percig tartott.

Gratulálunk a szép fogáshoz!

Maconkán éppen most dőlt meg az amurrekord

Egy húszassal dőlt meg az amur rekordja Maconkán. Vagyis egy hajszál híján, ugyanis éppen 19,97 kg-ot nyomott az ázsiai „nádzabáló” – írtuk meg nemrég.

Maconkán folytatódik a nagy halak időszaka, még mindig egyre több és szebb nagy fogás kerül ki a tórendszerből” – írta büszkén a Maconka.hu. Ezúttal az amur új abszolút tórekordjáról számoltak be.

SZŰCS GÁBOR A REKORD-TAVON OKTÓBER 11-ÉN DÉLUTÁN EGY 19,97 KG-OS (100/68 CM) PÉLDÁNYT FOGOTT.

Az eddigi rekorder egy 19,65 kg-os hal volt. A rekord torpedót, amely 98 centiméter hosszúságú volt, Répás Balázs csalta horogra még tavaly, egészen pontosan 2022.08.14-én. A sors furcsa fintora volt, hogy Brunda Martin idén szeptember 6-án súlyra pontosan ugyanakkora példányt fogott (Ennek az amurnak a hosszúsága azonban kicsit nagyobb, 103 cm volt).

A képelemzések alapján nem ugyanazt a halat fogták meg a szerencsés horgászok. A két amur biztos, hogy különböző volt. Emellett a tó üzelemtetői biztosak benne, hogy élnek 20 kg-on felüli példányok is a tórendszerben. Megjegyzik továbbá, hogy azt is tudni kell, hogy

MACONKÁN AZ AMUR CSAK 3-5%-OT KÉPVISEL A PONTYOKHOZ VISZONYÍTVA, EZÉRT CÉLZOTTAN KEVESEN HORGÁSZNAK RÁ.

A szerencsés horgásznak őszintén gratulálunk és újabb szép sikereket kívánunk! – zárták rövid beszámolójukat.

(Forrás és fotó: RSD Facebook)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Megérkeztek a csukák a Körösökbe is!

gyilkosbalna

Első dobásra méteres csukát pergetett!

gyilkosbalna

Különleges pillanat: egy halra lecsapó halászsast figyeltek meg a Körösöknél!

gyilkosbalna