#talaljfogast
Image default

Közel méteres csuka akadt horogra a Keleti-főcsatornán!

Közel méteres csuka akadt horogra a Keleti-főcsatornán! Számolt be róla a Hajdú-Horgász Debrecen közösségi oldala.

Március 29-én véget ért a csuka országos tilalmi ideje. Az ívás rendkívül energiaigényes folyamat, a halak sok energiát veszítenek az ikrák lerakásával és megretmékenyítésével. Emellett szinte egyáltalán nem  táplálkoznak ebben az időszakban.  Az ezt követő fokozott élelemszerzés segít pótolni ezt az elvesztett energiát és feltölteni a raktáraikat a következő szezonra. Bizonyos vízterületeken még mindig nem horgászhatunk rájuk célzottan.  Ahol viszont szabad a pálya, a ragadozóhalak fanatikusai már  célbavették a nász után farkaséhséggel vadászó krokodilpofájúakat. Hasonló étvággyal rendelkezhetett a hosszúhétvégén Kun Norbert által horogracsalt kapitális példány is,mely

Csuka a csatornából

 

méreteit tekintve 95 cm testhosszal és 7,30 kg tömeggel rendelkezett.

A méretes krokodil megfogását követően visszanyerte szabadságát. A visszaengedés pillanatáról videó is készült.

Gratulálunk a szerencsés horgásznak!

(Forrás: Hajdú-Horgász Debrecen Facebook)

A megyében tavaly bőven gondoskodtak az utánpótlásról

Csuka, compó, keszeg és persze jó sok ponty került a hajdúsági vizekbe! Javában zajlanak a haltelepítések országszerte, melyből a Hajdú-Bihar Vármegyei vizeink sem maradhattak ki!

Jó hírrel örvendeztette meg közösségi oldalán a horgászokat a Hajdú-Bihar Vármegyei Horgász Szövetség. Mint írták, a szervezet a 2023 évi telepítéseinek végéhez közeledik.

A napokban jelentős keszeg és csuka állomány került telepítésre a MOHOSZ támogatásával. Megjegyzik, hogy a Szövetség eredményesen vett részt a Magyar Országos Horgász Szövetség, valamint az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ „Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE)” pályázata, „Standard és preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése” pályázaton (ÁPFE V/4/2023.)

A pályázat keretein belül telepítettek 2000 kg háromnyaras pontyot, 400 kg süllőt, 200 kg csukát és 800 kg dévérkeszeget is.

Mindemellett a napokban az ÁPFE pályázaton túl 3200 kg kétnyaras pontyot, keszeget és compót is telepítettek a kezelésükben lévő szövetségi vizekbe.

Az örömhír bejelentése mellett, természetesen kérik a horgászokat a méretkorlátozások és a tilalmak betartására, valamint felhívják figyelmüket a halakkal történő kíméletes bánásmódra.

(Forrás: Hajdú-Horgász Debrecen)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Megmozdultak a Balaton keleti medencéjének kapitális pontyai is!

gyilkosbalna

Megérkezett az idei ötödik 30+os balatoni ponty is!

gyilkosbalna

Három jégbe fagyott hattyú életét mentették meg a makói tűzoltók!

gyilkosbalna