#talaljfogast
Image default

Kétszer is megdöntötte a saját rekordját az óriási compókkal a szerencsés angol horgász!

Kétszer is megdöntötte a saját rekordját az óriási compókkal a szerencsés angol horgász! Több kapitáis példányt is szákba terelt, a bandanagy compó közel 5 kg-ot nyomott!

A Buckinghamshire-i Westfield Fishery tavon horgászó Craig Paris igazán szerencsésnek mondhatta magát, hiszen egy horgászat alkalmával kétszer is megdöntötte személyes legjobbját, és egy óriási, 10 font 11 unciás (4,85 kg-os) compót fogott.

Az Anglingtimes beszámolója szerint mivel Craig nem sokat tudott a tóról, megkérdezte a gondnokot, és azt mondták neki, hogy rengeteg ponty és néhány 3 kiló körüli compó van a tóban. Így a két 4 kiló feletti fogás meglepő és még figyelemreméltóbb volt. Az első este Craig fogott ugyan párat a helyi pontyok közül, de a compők csak másnap reggel jelentek meg.

“Miután az első éjszaka fogtam pár pontyot, az etetésen kender, csemegekukorica, pellet és zúzott bojli keverékével újracsaliztam, azt gondolván, hogy a halak felették mind” – mesélte Craig.

“A szerelék, amit választottam, egy egyszerű blow back hair rig volt, egy fél 15 mm-es CC Moore Pacific Tuna bojlival csalizva, amit egy fél 12 mm-es ananász pop-up felével egészítettem ki.”

A taktika és az extra csali kifizetődött, mivel nem sokkal később egy kapás után Craig

egy egyéni rekordjának számító 8 fontos (3,60kg) compót fogott.

“Fél hét körül volt az első fogásom, ami valamivel több mint 8 font (3,60kg) feletti volt, ami remek kezdésnek tűnt, mivel tudomásom szerint ennél sokkal nagyobbak nemigen éltek a tóban” – mondta.

“Nem sokkal később újabb kapás következett, és meglepetésemre nagyobb volt. A hal mérlegelésekor pedig teljesen feldobott, amikor megtudtam, hogy egy

több mint 9 fontos (4.08 kg)  hallal megdöntöttem a rekordomat.”

… és jött egy majdnem 5 kg-os!

Craig izgatottan várta, hogy mi történhet még, gyorsan visszadobta a botokat a vízbe, és fél órán belül egy újabb kapás teljesen sokkolta.

“A bot újra görbölt, feltételezve, hogy pontyra akadtam, mivel a küzdelem elképesztő volt, de nem igazán éreztem pontyos csatának.”

“Nem hittem a szememnek, amikor felbukkant a compó! olyan kövér volt, mint egy focilabda, és 10 font 11  unciát (4.85 kg) nyomott a mérlegen. A hétvége és az életem hala lett” – zárta a saját rekordját kétszer is megdöntő horgász az élménybeszámolót.

 

(Forrás: Anglingtimes)

Halazin

 

KAPCSOLÓDÓ

25 köbméter szeméttől szabadították meg a Francia-öböl területét az önkéntesek!

szurkeharcsa

Újabb megyében bukkant fel a madárinfluenza, a vadmadarakat is tizedeli

gyilkosbalna

Újabb ragadozóhal szállítmány érkezik a Velencei-tóba

szurkeharcsa